minikurz O antioxidantech aneb Jak nestárnout

12.06.2012 12:08

Ke stárnutí patří řada zdravotních problémů - zhoršuje se zrak, odvápňují se kosti, kůže ztrácí elasticitu, svaly sílu a klouby pohyblivost. Dochází k zanášení a zúžení cév a tím ke kardiovaskulárním chorobám, zhoršuje se funkce ledvin, žlučníku. Častý je vznik cukrovky druhého typu, dny nebo rakovinných nádorů.

Také máte z tohoto výčtu špatný pocit? Řekněte tedy svému stárnutí STOP, nebo ho alespoň výrazně zpomalte. Naučte se nestárnout - ne však pomocí léků nebo přípravků, které pouze zakryjí projevy stárnutí, ale preventivními kroky, které udrží váš organismus mladý. Za velkou většinu těchto problémů si totiž může majitel svého těla sám, tím jakou zvolil životosprávu, jaké měl celý život stravovací návyky, kolik dopřál svému tělu pohybu i regenerace a jaký zvolil k životu celkový přístup.

V tomto kurzu se budu věnovat převážně tomu, jaká strava nám pomůže co nejdéle oddálit problémy spojené se stárnutím. Jaké živiny potřebuje organismus a ze kterých potravin je máme přijímat, abychom měli dostatek výživy pro svaly, kosti a klouby? V čem jsou obsažené antioxidanty, které jsou nejlepší prevencí proti vzniku rakoviny a proti stárnutí jednotlivých buněk? Jaké konkrétní potraviny nám pomáhají v naší snaze udržet tělo zdravé a mladé? A jak pomoct pokožce, aby dál produkovala kolagen, díky kterému zůstává pružná a hebká? To vše se dozvíte na tomto kurzu!

 

Na kurzu o délce 90 minut se zaměříme na tato témata:

  • základy racionální stravy se zaměřením na prevenci uvedených problémů

  • antioxidanty - jednotlivé druhy antioxidantů, jejich funkce v organismu, potraviny ve kterých se nacházejí

  • kolagen a výživa pro zdravou pokožku

 

U všech probíraných témat bude kladen důraz na praktické využití získaných vědomostí.

Na konci kurzu bude prostor pro vaše dotazy.

Každý účastník obdrží písemné materiály s přehledem probíraných témat a slevový poukaz na individuální výživové poradenství.

Další související témata (cholesterol a prevence proti kardiovaskulárním chorobám, prevence proti osteoporóze, karcinogenní a antikarcinogenní látky, prevence a dieta při dně, prevence proti cukrovce druhého typu atd.) budou tématem dalších přednášek.

 

 

Kurz se bude konat v prostorách Infocentra YMCA v brněnské Vaňkovce.

Datum konání: pondělí 25. června 2012, 17:00-18:30.

Cena kurzu: 250 Kč

 

Počet míst na kurzu je omezen. Rezervujte si svoje místo na lekci včas!

K rezervaci a dotazům prosím použijte ...
- tento formulář
- e-mail: v.kondici@email.cz
- telefon: 720 262 969 (Lenka Kavalířová) - každý den od 9:00 do 21:00.